CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

Alt Empordà


La comarca de l'Alt Empordà, a on es troba Llançà, està situada a l’extrem NE de Catalunya i de la Península Ibèrica.

 

 

 

La seva situació geogràfica ha fet des de temps immemorials que aquesta terra sigui un lloc de pas per a tot tipus de civilitzacions, al temps que les seves favorables condicions climàtiques i la seva configuració geogràfica han afavorit la implantació de les mateixes en aquestes terres, exemple d’això n’és Empúries, en el terme municipal de L’Escala, únic lloc a on es concentren una ciutat i una factoria gregues, un poblat indígena, una ciutat romana, i l’espigó del seu port que és una de les obres d’enginyeria més monumental de l’antiguitat a la Península Ibèrica.

La capital de l'Alt Empordà és Figueres, en aquest moments batejada com a la Ciutat dels Museus en albergar entre d’altres el "Teatre Museu Dalí", el "Museu del Joguet de Catalunya", i el "Museu de l'Empordà". Figueres es troba en el centre de la Comarca, a 20 km. de Llançà, a 25 km. del pas fronterer de La Jonquera i a 135 km. de Barcelona. 

 

Per aquesta comarca passen els enllaços viaris (carretera, autopista i ferrocarril) més importants que comuniquen Catalunya i la Península Ibèrica amb la resta d'Europa, a través dels quals és fàcil i ràpid arribar als aeroports de Girona i de Barcelona.

 

A part dels anteriorment referits museus de Figueres i de les ruïnes d’Empúries, a aquesta comarca s’hi poden trobar diversos enclavaments d’interès, com el Parc Natural del Cap de Creus quin detall es pot trobar en un altre apartat d’aquesta web, el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, ecosistema humit situat entre les desembocadures dels rius Muga i Fluvià protegit pel Parlament de Catalunya, la Serra de l'Albera, Paratge Natural d'Interès Nacional en el què es poden realitzar itineraris d’interès megalític, les Salines-Bassegoda, zona pirenaica d’intensa vegetació, el Castell de "Sant Ferran" de Figueres, la major fortalesa europea del Segle XVIII, el Castell Casino de Peralada, la Casa-Museu de Salvador Dalí a Portlligat, Cadaqués,