CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

 

UNA ENTITAT COMPROMESA AMB

LA QUALITAT I EL MEDI AMBIENT

 

 

 

POLÍTICA DE QUALITAT

 

El Club Nàutic Llançà, com a entitat compromesa amb el medi ambient, està realitzant un seguit de gestions, adequacions i obres per tal que la seva activitat sigui en tot moment el màxim de respectuosa amb el medi ambient, i per a minimitzar l'impacte mediambiental de les seves activitats, amb l’objectiu d’aconseguir que aquest desaparegui.

 

En aquesta línia el club ha formulat una declaració de política de qualitat i medi ambient, al text de la qual podeu accedir prement el següent hipervincle.

 

DECLARACIÓ DE POLÍTICA AMBIENTAL DEL CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

 

 

 

 

SISTEMA INTEGRAT DE GESTIÓ DEL CLUB

 

El Club Nàutic Llançà compta amb un sistema integrat de gestió de la qualitat i el medi ambient, basat i certificat en les normes ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 [+info]

 

logo_iso_9001_14001.png (98992 bytes)

 

 

El Club Nàutic Llançà també està inscrit en el sistema comunitari de gestió i auditoria ambiental EMAS amb el número ES-CAT-000452  [+info]

 

 

EMAS_NumReg_CAT_COLOR.jpg (120890 bytes)

 

 

 

 

 

GESTIÓ DE RESIDUS

 

El club posa a disposició dels seus socis i usuaris un seguit d'equipaments per a la recollida i reciclatge, tant de brossa i residus domèstics, com de residus especials, incloses les aigües olioses de sentina i grises d'embarcacions amb l'equip d'aspiració que es troba a l'estació de servei de carburants del port esportiu.

 

 

L'associació ADEAC, dins el marc de la campanya Bandera Blava, i amb la col·laboració de la fundació Ecolec, ha empès una campanya d'informació i sensibilització mediambiental, entre els usuaris dels ports esportius, relacionada amb els residus elèctrics i electrònics (RAEE, i RPA), [+Info]

 

 

 

 

INFORMACIÓ GENERAL DEL PORT DE LLANÇÀ

 

La miniatura que figura a continuació, correspon a un plafó informatiu sobre serveis que el soci i usuari pot trobar a les nostres instal·lacions i al seu voltant, també recull un seguit de recomanacions per a un millor accés i ús del medi natural. Prement a sobre del mateix podreu accedir al seu contingut.

 

2011_plafo_info_bandera_blava.jpg (3609740 bytes)

 

 

 

 

 

BANDERA BLAVA PORTS ESPORTIUS

 

El port esportiu de Llançà, gestionat pel Club Nàutic Llançà presenta anualment la seva candidatura per a obtenir el guardó "PORT BANDERA BLAVA". Els patrons de les embarcacions interessats en col·laborar en la campanya Bandera Blava, poden optar a la obtenció de la "BANDERA BLAVA PER A EMBARCACIONS", si sou patrons d'embarcacions amb base al Port de Llançà i esteu interessats en col·lborar en la campanya i obtenir el guardo individual per al vostre vaixell, premeu sobre el document reproduït a continuació, i coneixereu les passes a seguir.

 

 

Cómo obtener la Bandera Azul para embarcaciones.jpg (531539 bytes)

 

 

Tanmateix, ADEAC (Asociación De Educación Ambiental y del Consumidor), juntament amb Fee (Foundation for Environmental Education), han empès altres programes mediambientals com són "Ecoescuelas", "Llave Verde" i "Green Campus".

Prement sobre les imatges que figuren a continuació, podeu obtenir més informació tant d'ADEAC-Fee, com d'aquest programes.

 

 

 

                    logo_greencampus.png (68743 bytes)

 

 

PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

 

El Parc Natural del Cap de Creus, gran àrea del territori altempordanès en el seu estat més natural, és fàcilment accessible des de les instal·lacions del Club Nàutic Llançà.

 

Prement sobre el logo que figura a continuació podeu accedir a una pàgina on ampliem informació sobre aquesta part del nostre territori.

 

 

 

 

 

RECOMANACIONS I BONES PRÀCTIQUES

 

La direcció del club, ha editar uns tríptics amb recomanacions per a una millor convivència i per a la preservació del medi, prement les portades que figuren tot seguit, podreu accedir als tríptics en format digital editats en català, castellà i francès.

 

2012_triptic_recomanacions_club_nautic_llanca_cat.jpg (2097650 bytes)

 

2012_triptic_recomanacions_club_nautic_llanca_esp.jpg (4724957 bytes)    2012_triptic_recomanacions_club_nautic_llanca_fra.jpg (4619911 bytes)

 

 

Ports de la Generalitat ens ha fet arribar unes guies de bones pràctiques ambientals, adreçades a diferents col·lectius que intervenen en la vida portuària. Pel seu interès les reproduïm a continuació.

 

01_bones_practiques_nautica_esbarjo_Página_1.jpg (77804 bytes)

 

02_bones_practiques_varador_i_mecanics_Página_1.jpg (86060 bytes)   03_bones_practiques_restaurants_i_similars_Página_1.jpg (93336 bytes)

 

04_bones_practiques_activitats_comercials_Página_1.jpg (94501 bytes)   05_bones_practiques_pesca_Página_1.jpg (72735 bytes)

 

 

El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, ha editat el fullet Ports Nets per fomentar les bones pràctiques ambientals en els ports, seguint les actuacions de sensibilització iniciades en el mar del projecte Interreg III B "PORTS NETS".

Aquest fullet va adreçat a tots els usuaris dels ports i vol ser una ajuda per facilitar els canvis d'hàbits que es necessiten per aplicar les bones pràctiques ambientals en els ports.

El director general de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, de la Generalitat de Catalunya, el 28/07/2006 ens ha fet arribar uns fulletons informatius de la campanya "PORTS NETS".

Podeu accedir a aquest informació prement sobre la imatge de la portada que figura a continuació.

 

FULLETÓ PORTS NETS

 

 

l'Associació NEREO ha fet arribar al club la "Guia de bones pràctiques ambientals per a PORTS ESPORTIUS"

 

Aquesta guia és accessible des de la pàgina web de l'associació que podeu obrir des del següent enllaç

 

També us la podeu descarregar prement sobre la següent imatge

 

guia_portsesportius_portada.jpg (788793 bytes)

 

 

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya ha endegar una campanya de sensibilització sota el títol: "Alguers de fanerògames - Un fondeig respectuós sobre els boscos submarins del Mediterrani"

 

La presentació de la campanya, a la que ha estat convidat el Club Nàutic Llançà, ha tingut lloc divendres 31 de juliol del 2009, a la sala de plens de l'ajuntament de Portbou, i ha anat a càrrec del

Director General de Pesca i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Martí Sans i Pairutó.

 

A continuació el pòster i el díptic editat amb motiu de la mateixa.

 

poster.jpg (221670 bytes)           diptic.jpg (301605 bytes)

 

 

 

 

Tornar a novetats i notícies