CONSOLAT DE MAR

Dissabte, 26 de Agost del 2023 / Publicat a Categoria 2
Post Image

750 ANYS D'AQUESTA INSTITUCIÓ NASCUDA A CATALUNYA.

Dissabte 26 d'agost del 2023, una vuitantena de socis del Club Nàutic Llançà s'han aplegat a les seves instal·lacions per escoltar la conferència del Cònsol major, Jordi Domingo Garcia-Mila, en la qual ha explorat el passat, el present i el futur del Consolat de Mar, analitzant el que aquesta important institució ha representat, representa i podria arribar a representar.

El 750è aniversari del Consolat del Mar marca una fita significativa en la història de Catalunya i de la seva relació amb el mar. Aquesta antiga institució, establerta l'any 1273, va ser una peça clau en el desenvolupament del dret marítim i comercial a la Mediterrània occidental durant l'edat mitjana. El Consolat del Mar va establir un marc regulador per a les activitats marítimes i comercials, establint normes i pràctiques que van influir en la navegació, el comerç i la justícia marítima durant segles.

A través dels seus costums i lleis, el Consolat del Mar va contribuir a establir la seguretat i la fiabilitat en les operacions comercials i marítimes, fomentant així l'intercanvi cultural i econòmic entre les diferents regions. Aquesta institució va donar suport als comerciants, mariners i armadors, assegurant-se que les seves activitats es realitzessin de manera ètica i justa.

El 750è aniversari commemora aquest llegat i recorda la importància històrica del Consolat del Mar en la configuració de la societat i l'economia catalanes. Aquesta celebració ofereix l'oportunitat de reflexionar sobre les arrels marítimes de Catalunya i la seva influència en el desenvolupament de les relacions comercials i culturals a través del mar Mediterrani. Alhora,  convida a considerar com aquest llegat històric pot inspirar noves perspectives i iniciatives per al futur, especialment en l'era contemporània de globalització i interconnexió.

En acabar la conferència, organització, conferenciant i assistents han pogut gaudir d'un sopar popular, preparat amb la inestimable col·laboració dels integrants de la Colla del Ranxo, de Llançà.

 

 

x

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegat, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació a la nostra  “Política de Cookies” 

Tancar